En god hageplan er for alle hager, både store og små

Ofte kan det føles overveldende å skulle ta tak i hagerommet på egenhånd. Hvilke planter trives hvor? Hva med vind og solforhold? Hvilke materialer skal jeg bruke og hvordan skal jeg stelle hagen? Og hvilke planter liker jeg egentlig?

Varig og lettstelt med hagedesign 

Vi nordmenn bruker stadig mer tid og ressurser på hagene våre. Og det er ikke rart! Hagen er det første som møter oss når vi kommer hjem, og det siste vi ser når vi drar. Ved å benytte en hagedesigner, utnytter man tomten optimalt og man får en hage som både er vakker, varig og lettstelt. Det er heller ikke noe minus at hagedesign øker verdien på eiendommen.

Hager er natur tøylet etter våre ønsker og behov. En god plan vil sørge for en hage som vokser i harmoni med omgivelsene, som bygger opp rundt husets arkitektur og områdets historie. Og når plantene får en naturlig god vokseplass, vil de også vokse seg store og holde seg friskere. Og friske planter betyr mindre jobb for deg.

En hagedesigner kan hjelpe deg å se mulighetene, konkretisere ideene og skape det du drømmer om. Med en god hageplan i bunn, har du en rettesnor å følge i de videre valgene. Hageplanen tar hensyn til hvor mye tid du har til å stelle i hagen og legger til rette for både sosiale- og praktiske soner. Den hjelper deg også med å finne den beste plassen å dyrke jordbær. Eller kanskje plante et ferskentre? 

Men kanskje viktigst: Den er laget for din tomt! 

Hagedesign av høy kvalitet

Bakken Service har faglig kompetanse til å bistå deg med alle sidene av hagedesign. Våre hagedesignere utfører en grundig analyse av den aktuelle tomten. Vi jobber kreativt sammen med deg for å kartlegge ønsker og behov og konkretiserer disse i tegninger.

Vi hjelper deg med: 

 • Gjøre hagen til en forlengelse av huset og binde sammen inne- og uteområdet.
 • Finne solplassen, skjerme for vind og håndtere overvann.
 • Se til at riktige planter havner på riktig sted.
 • Skape en god flyt i hagen, med tydelige sosiale soner, stier og ferdselsområder.
 • Oppnå en god balanse mellom ulike materialer, som stein, grus, gress, treverk og beplantning. 
 • Skape en hage som har høydepunkter gjennom hele sesongen og som også er pen om vinteren. 
 • Tilrettelegge for sunt, biologisk mangfold, forhindre sykdom og gjøre hagestellet enklere.

Idétime

Noen ganger trenger du kanskje å drøfte din egen hage med en fagperson, som kan komme hjem til deg. Da kan en idétime være et godt sted å starte, for å se muligheter og få konkrete tips om soneinndeling, stier, beplantning, stilarter og vedlikehold. Ved en idétime, setter vi av 2 timer til å se på hagen din og bidra med kunnskap, råd og tips. Dette gir både deg og oss et godt grunnlag for å gå videre i prosessen mot en hageplan, om du ønsker det. 

Hageplan

For at du lettere skal forestille deg det ferdige resultatet, kan Bakken Service levere en 2D eller 3D-hageplan for prosjektet. Denne viser sosiale soner, stier og helleganger, steinlagte plasser eller plattinger. Planen tar også for seg terrengjusteringer, eventuelle murer, trapper, hekker og bed, så vel som plassering av nye trær og materialforslag til hagen. Du får et moodboard med stilvalg innen stauder, busker og trær.   

Hvert prosjekt er unikt og vi er opptatt av å være fleksible slik at vi i felleskap kan komme frem til den beste planen for akkurat din hage. 

Vil du «gå igjennom» den nye hagen din så kan vi også tilby en 3D film eller en VR presentasjon av hele eller deler av tomten som et tilvalg.  

Planteplan

Bakken Service kan lage en tilpasset planteplan for din hage. Med bilder og beskrivelser av alle stauder, busker og trær. Vi kan også legge til skjøtselsråd om det er ønskelig. Eller vi utarbeider rutiner som innebærer at vi kommer hjem til deg og steller hagen din gjennom sesongen. Vi kan også kjøpe inn plantene og sørge for at de blir plantet på riktig plass under riktige forhold. 

Dette kan vi hjelpe deg med:

 • Idétime
 • Hageplan
 • 3D skanning av uteområde
 • VR presentasjon av din hage
 • Planteplan
 • Belysningsplan
 • Utførsel
 • Hagestell 

Har hagen overtatt?

Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt