Det ble en våt, tung og utfordrende jobb da Bakken Service bygget en tørrmur av skiferstein i bratt terreng.

I bunnen av en gammel hage på Sogn, sto det en falleferdig mur. Antakeligvis var den satt opp av en tidligere eier for mange år siden, som et forsøk på å skape terrassering i den bratte skråningen og bærbuskene som vokste tett inntil den, skjulte hvor elendig forfatning den var i. Eierne av hagen innså at den trengte en skikkelig rehabilitering.

Bakken Service kom på befaring og sammen med eierne ble de enige i fremgangsmåten. Den gamle muren måtte rives og fjernes, og en ny måtte festes i fjellet. På grunn av hagens beliggenhet og tomtens helling, lot det seg ikke gjøre å komme til med gravemaskin, så arbeiderne fikk brukt kreftene sine, da de gravde ut for hånd, bar opp materialer, støpte et betongfundament mot fjellet og bygget en skifermur oppå. Deretter fylte de inn med jord, slik at hagen fikk en pen terrasse både over og under muren. Der har eierne nå plantet blomster og laget seg to idylliske sitteplasser.

Det var et tungt arbeid, men hva gjør vel det så lenge kunden er fornøyd?

Informasjon

Sted

Sogn i Oslo

Type prosjekt

Tørrmur

Utførsel

2021

Prosjektleder

Francisco Bakken

Materiale

Dovre Premium 15-30 Tørrmur

Marianne Westberg

Jeg er fornøyd! Bakken Sevice er lette å snakke med og veldig greie å forholde seg til. De opptrer på en ryddig måte og har gjort jobben som avtalt hele tiden. Og om de har vært i tvil, har de diskutert med oss umiddelbart. Håndverksmessig er jeg godt fornøyd med resultatet. Og så er de veldig hyggelige!

Marianne Westberg

Relaterte prosjekter