Vi i Bakken Service digger kule kunder. Når vi får mulighet til å være med fra ide til ferdig prosjekt, da koser vi oss som mest.

Per og Jeanette som driver Pers Hotell, er nettopp en slik kunde. Per eier og drifter Pers Hotell som tredje generasjon og har i løpet av de siste årene gjort underverker med hotellet. Nå sto uteområdene for tur og vi fikk gleden av å være med på reisen.

Per og Jeanette hadde en visjon og en godt forankret plan i egne hoder. Vi tegnet, vi skisset og vi visualiserte. Sammen kom vi fram til løsninger som fungerer godt og som ikke minst blir til underveis.

Per og Jeanette har lenge jobbet med å skape en restaurantgate foran hotellet. Et uteområde som kunne skape en arena for arrangement og samspill mellom restaurantene i gata. God planlegging og ikke minst godt samarbeid med kommunen har etter mange års arbeid endelig gitt resultater.

Her har vi gjenbruk, her har vi nytt, her har vi gammelt. Noe ble kanskje ikke som vi hadde tenkt, og andre ting ikke helt som de hadde tenkt. Men sammen fant vi gode og robuste løsninger, som vil fungere godt over tid. Lokale krefter sto for mesteparten av arbeidet og selv om det foreløpig er første fase som er ferdigstilt, så fremstår det allerede som magisk. Fra en litt grå, trist og ikke minst trafikkert gate, til en stille, fredelig og grønn oase, midt i sentrum av Gol.

Det nye uteområdet er nå tilpasset hverdagene, arrangementene, høytidsdagene, virkeligheten, sesongene og ikke minst økonomien.

Godt samarbeid og vel gjennomført

Mye av arbeidet ble utført av lokale krefter. Hallinglaft AS sto for mesteparten av grunnarbeidet, men det ble også benyttet egne ressurser fra hotellet sine ansatte. Deler av den gamle asfalten og fortauet ble fjernet. Det ble satt ned hev -og senkbare pullerter fra Laud Produkter AS i hver ende av gata. Det ble også etablert nye steinbed på hver side som blant annet ble plantet med en vakker furu og søyleeiner levert av Kvakestad Planteskole AS.  Langs veien på hver side ble det lagt kunstgress fra Proturf AS. Det ble satt inn flotte plantekasser med selvvanningstanker levert av LOG AS. Det ble benyttet fantastisk kompostjord fra Norgesjord og det ble plantet fine og herdige planter som kan leve godt her i Gol. Plantene er fra Sanda Planteskole og ble levert og plantet av Rikstad Grøntanlegg AS.

Hva er planen for området nå?

Restaurantgata er nå et lukket område som i det daglige fremstår som en stille og rolig grønn gågate. Når det er tid for arrangement, kan hele plassen benyttes og kapasiteten fra alle restaurantene utnyttes best mulig. Det kan være festivaler, konserter, julemarked eller ikke minst samling for bilklubber. Pers Hotell har besøk av mange bilklubbber igjennom året og her har de en fantastisk arena for oppstilling og samling.

Framover skal området utvikles videre. Arealene for uteservering på restaurantene skal utvides. Kanskje skal de skjermes noe for vær og vind i form av pergola eller takoverbygg. Nytt vannelement er planlagt, hvor dagens fontene utvides og kommer mer i kontakt med det nye uteområdet. Mer planter skal på plass og det kommer også inn enkelte elementer som en liten bro og kanskje noen stier.

Vi takker Per og Jeanette for oppdraget og gleder oss til å få være med på fortsettelsen.

Se en filmsnutt fra arbeidet vi har gjort:

Se bilder i bildekarusellen under:

Informasjon

Sted

Pers Hotell, Gol

Type prosjekt

Landskaps­arkitekt

Utførsel

2023/2024

Prosjektleder

Harald Nordeng

Relaterte prosjekter